Женевско езеро

Женевско езеро
Женѐвско ѐзеро
Làgo m di Ginèvra

Български-италиански речник. 2015.

Игры ⚽ Поможем сделать НИР

Look at other dictionaries:

  • мезоскаф — (грч. mesos, skaphos бротче) подморница за мирновременски намени, конструирана и испробана во Женевско Езеро во 1964 година се спушта до 1. 000 метри под вода и се смета за преттеча на нови подморски бродови што ќе пловат на големи длабочини под… …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”